Green Fit komt in actie voor het Rode Kruis: Serious Request 2018!

Ook dit jaar gaan we weer 3 uur spinnen voor het goede doel. Op dinsdag 18 december as. vanaf 18.30 uur beginnen wij en start DJ Rene de aangevraagde muziek, want de deelnemers bepalen tijdens de marathon de muziek!

Het doel:
Hoe jong of oud je ook bent, in een noodsituatie willen we allemaal hetzelfde: jezelf veilig voelen. Maar daarvoor moeten er wél mensen zijn die weten wat ze moeten doen als iemand ineens een hartstilstand krijgt. Met reanimatiecursussen en het plaatsen van AEDs (defibrillators) door heel Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat ook jij kunt ingrijpen in geval van nood.

Hoe kan het rode kruis helpen?
Het is dus letterlijk van levensbelang dat mensen weten hoe ze met zo’n plotselinge noodsituatie om moeten gaan. Met het geld wat 3FM Serious Request: De Lifeline opbrengt gaat het Rode Kruis reanimatiecursussen geven. Eén zo'n cursus is er al voor €40 en daarin leer je, onder begeleiding van een instructeur, in vier uur tijd de noodzakelijke kennis van reanimeren en het gebruik van een AED. Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en hulp te verlenen bij een hartstilstand en bewusteloosheid. Na afloop krijg je een Europees erkend certificaat, dat twee jaar geldig is. Daarnaast plaatst het Rode Kruis AEDs (Automatische Externe Defibrillator), een apparaat dat wordt gebruikt bij slachtoffers met een hartstilstand. Door middel van een elektrische schok kan een AED het hartritme herstellen. Het Rode Kruis plaatst de AED bij sportclubs, scholen, wijkteams of buurthuizen om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen. Dit kost €1100 per AED. bron: https://www.npo3fm.nl/seriousrequest

Inschrijving
Inschrijven kan bij de receptie. € 10,- per fiets, per uur, in totaal € 30,- per fiets. Als 3 uur fietsen teveel is, mag de fiets gedeeld worden. Geef bij inschrijving meteen je favoriete plaat door, deze wordt dan gedraaid tijdens de marathon!

Inschrijven kan via onderstaand formulier, aan de receptie of via info@green-fit.nl