Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat en veroorzaakt pijn en stijfheid in gewrichten. Bij reuma is het daarom belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en met de juiste intensiteit te blijven bewegen.

Intake
U start met een medische intake bij een fysiotherapeut. De fysiotherapeut bepaalt samen met u of u kunt deelnemen aan het beweegprogramma in de sportschool of dat u start bij de fysiotherapeut.

Bewegen
In het beweeguur wordt er voorlichting gegeven over het programma in relatie tot uw aandoening. Tussentijds vindt er evaluatie plaats en indien nodig wordt uw programma aangepast. Zo blijft deze manier van trainen effectief en motiverend.

Doel
Oefentherapie wordt bij patiënten met reuma toegepast om het dagelijks functioneren en de maatschappelijke participatie te verbeteren. Dit gaan we doen door middel van het verbeteren van spierkracht, aerobe conditie, beweeglijkheid van de gewrichten en stabiliteit/coördinatie.

Bewegen met reuma:
Oefentherapie wordt bij patiënten met reuma toegepast om het dagelijks functioneren en de maatschappelijke participatie te verbeteren.

Heeft u een vorm van reuma en wilt u onder deskundige en persoonlijke begeleiding (blijven) bewegen, schrijf u dan in voor de trainingen.

Bij voldoende animo (4 mensen) starten we met bewegen.